maj 02, 2011 · No Comments!

Stipendiater

Stipendiater

Här redovisas honorerade Christian Nilsson Golf Award-stipendiater med motivering, bild och kort beskrivning.

[dcs_toggle_frame title="Stipendiater 2012" open="true"]
[dcs_ul_dot_grey]

  Filippa Möörk Karlstad GK

  Filippa är endast 15 år och har ändå vunnit två JMI-tävlingar och två Skandia Tour Riks 2012. Hon har även tävlat i internationell konkurrens i "Annicka Invitational Europe" och kom där på en fantastisk 6:e plats. Filippa ingick också i Karlstad GK juniorlag som blev svenska mästare 2012.

  Stipendiejuryns motivering lyder:

  "Filippa har trots sin ungdom
  explosionsartat utvecklat sin golftalang.

  Ödmjukt, positivt och snabbt har hon skaffat sig meriter
  vid såväl nationella tävlingar
  som tävlingar med internationell konkurrens.

  Redan nu en duktig golfare och kommer med rätt satsning
  om några år vara en etablerad spelare på världstourerna."

  Tobias Edén Karlstad GK

  Tobias 17 år har 2012 vunnit JSM-match och ingick också i juniorlandslaget som vann EM-guld. Tobias kan därtill lägga en fin 6:e plats på JSM i slag och en femte plats i internationell konkurrens på Horder German Open. Även Tobias ingick i Karlstad GK lag som vann SM för juniorer 2012.

  Stipendiejuryns motivering lyder:

  "Tobias har med träning och
  målmedvetenhet framgångsrikt utvecklat sin golftalang
  till att bli en av landets bästa juniorer.

  Vi hoppas stipendiet skall ge den slutliga skjutsen
  inför nästa steg i karriären.."

  Media

  Händelsen uppmärksammades också av media. Här en länk till VF, NWT och Golf.se:

  VF 2012-12-28
  Ny satsning av Nilsson

  NWT 2012-12-28
  Ny satsning på ungdomsgolfen

  Golf.se 2013-01-04
  Unga Värmlänningar belönade

[/dcs_ul_dot_grey]
[/dcs_toggle_frame]

[dcs_toggle_frame title="Stipendiater 2011" open="true"]
[dcs_ul_dot_grey]

  Jenny Haglund Karlstad GK

  Jenny 16 år, blev uttagen till Värmlands golfjunior 2011 och har flera meriter redan inom golfen. Hon har också antagits till golflaget för SMU college i Dallas säsongen 2012-13. Så här skriver man där:

  "Haglund, a member of the Swedish national team, won the 2011 Galvin Green Junior Open, Vaxjo GC, Junior Masters Invitation and Haninge GC. The Karlstad native competes for Karlstad GK which recently won the Swedish Junior Club Championships."

  “Jenny is a great player and will help SMU develop into a top twenty program,” Sutherland said. “I was impressed with her competitiveness and demeanor on the golf course. She is focused and she knows her game. She will make an immediate impact on our program.”

  Stipendiejuryns motivering lyder:

  " Jenny Haglund är med sin golftalang, tävlingsinstinkt och psykiska styrka flygfärdig för nästa steg i karriären. Vi hoppas stipendiet kan ge några extra fjädrar i vingarna och inte bara i kepsen."

   

   

   

  Oscar Hertzberg Sunne GK

  Oscar, 16 år, är en mångsysslare inom idrotten. Han är också mycket duktig i ishockey men har nu ställt upp som mål att etablera sig i golfsverige.

  Han bedöms som en mycket talangfull junior som utan ha haft någre större träningsresurser bakom sig ändå lyckats framhäva sig i golfsverige med flera segrar på regional och riksnivå inom Skandia tour.

  Stipendiejuryns motivering lyder:

  "Oscar Hertzberg är med sin inställning och trevliga sätt ett föredöme för andra juniorer. Redan nu en duktig golfare och talangmässigt en oslipad diamant som med rätt coachning och utveckling kommer att glänsa om några år på golfens världstourer."

  Media

  Händelsen uppmärksammades naturligtvis också av media. Här en länk till VF och till NWT/Fryksdalsbygden:

  VF 2011-11-30
  Nilssonstipendier till golftalanger

  NWT/Fryksdalsbygden 2011-11-30
  Oscar Hertzberg överraskades med stipendium

[/dcs_ul_dot_grey]
[/dcs_toggle_frame]

Stipendieutdelningen CN Golf Award 2012 (Foto: Bo Dahlgren)

Stipendiaterna Filippa Möörk Karlstad GK och Tobias Edén Karlstad Gk överraskades tidigt på morgonen under juluppehållets golfträning i Karlstad GK träningsanläggning. Den golfträningen kommer dom nog inte att glömma i första taget. Diplom och stora checkar på 10.000 kr vardera och samt ett extra presentkort på 250 kr var skänkt av Christian N Crew medlemmen Jan Mantey blev facit. Kul tyckte de lyckliga stipendiaterna och Christian och vi alla Christian N Crew medlemmar som bidragit till stpendiet fyller i "Lycka till".

[dcs_ngg gid="43" bshow="false"]

[dcs_ngg gid="44" bshow="false"]

Stipendieutdelningen CN Golf Award 2011 (Foto: Bo Dahlgren)

Oscar Hertzberg Sunne GK överraskades tidigt på morgonen av Christian och representanter för Christian N Crew. Oscar trodde han skulle till tandläkaren så gissa om han blev glad att det var "tomten" som kom och att tandläkarbesöket bara var en förevändning så att han inte skulle hinna försvinna innan överraskningen.

Jenny Haglund Karlstad GK överraskades mitt i pizzan när Karlstad GK's juniorer samlades för att fira SM-segern. En jätteglad Jenny klarade med nöd och näppe att få pizzan i halsen.

[dcs_ngg gid="33" bshow="false"]

Stipendiegolfen 2012 (Foto: Tommy Eklöf)

Stipendiaterna 2011 Jenny Haglund Karlstad GK och Oscar Hertzberg Sunne GK fick inte bara 10.000 kr var i stipendium utan utlovades också en 18-hålsrunda med Christian. Stipendiegolfen genomfördes en solig och härlig dag, lördagen 19 maj. Vädret lockade till strålande golf trots tidigt på året. Vi kunde konstatera att Jenny och Oscar var värdiga stipendiater som inte gjorde någon av som följde bollen besvikna.

Oscar har bestämt sig för att satsa golfen och har nu bytt klubb (till Karlstad GK) och tränare till samma tränare som Christian, Fredrik Eliasson. Jenny kommer efter försäsongens tävlingar på de nordiska tourerna och en del landslagsuppdrag flytta till golfcollage i Dallas USA omkring den 12 augusti 2012. Det skall bli spännande att följa deras fortsatta golfkarriärer. Ingen kommer att bli överraskad om Karlstad får två nya världstjärnor om några år.

Ett bra reportage om stipendiaterna och stipendiegolfen gjordes av Värmlands Folkblad Jenny och Oscar vill skola sig till framgång

[dcs_ngg gid="34" bshow="false"]

[dcs_ngg gid="35" bshow="false"]

[dcs_ngg gid="36" bshow="false"]