maj 02, 2011 · No Comments!

Allmänt om stipendiet

Bakgrund.

Christian Nilssons stipendium till Värmländska golftalanger "Christian Nilsson Golf Award" är instiftat av supporterklubben Christian N Crew i samverkan med Christian Nilsson.

När Christian N Crew (CC) bildades i februari 2010 formulerades klubbens ändamål och verksamhet i korthet med att klubben skall:

1. Stödja Chistian Nilsson på och utanför golfbanan och förstärka varumärket Christian Nilsson.

2. Skapa mervärde för medlemmar och partners

3. Verka för att öka intresset för golf i allmänhet och i Värmland i synnerhet

De första två punkterna kan sammanfattas i att CC skall höras och synas och ha Crew-närvaro, d.v.s. finnas representerat överallt där Christian spelar. CC har också redan fått medial uppmärksamhet som golfvärldens fräckaste supporterklubb i sina Christian N Crew-märkta knallgula tröjor och blå kepsar.

Redan när klubben bildades formulerades en inriktning för den tredje punkten, i samverkan med Christian Nilsson, att allt överskott från klubbens verksamhet skulle gå till ett stipendium för att premiera och uppmuntra talangfyllda golfungdomar i Värmland att utveckla sin kompetens samt uppmuntra dem till en seriös professionell, framtida golfsatsning. Något som ligger Christian Nilsson varmt om hjärtat.

Christian N Crew har vuxit fort och har nu drygt 210 medlemmar som alla bidragit till att stipendiet redan nu blivit verklighet och att 2011 års och 2012 års stipendium omfattar inte midre än 20.000 kronor.

På bilagda sidor framgår statuter och den nomineringsblankett som nominerande golfklubbar skall använda.

Vi hoppas stipendiet skall bidra till ökat golfintresse bland ungdomarna i Värmland och att Värmländsk golf skall kunna utvecklas snabbare och bättre i framtiden.