13/02/2014 - Kommentarer inaktiverade för Jill, Anton, Zandra och Mats 2013 år CNGG stipendiater

Jill, Anton, Zandra och Mats 2013 år CNGG stipendiater

Under onsdagen den 12 februari delades CNGG stipendium ut till tre duktiga juniorer och en ungdomsledare. Jill Rhodiner, Anton Ericson och Zandra Nilsson alla från Karlstad Golfklubb fick var sitt stipendium på 2.500 kronor. För första gången delades också ut ett stipendium till en Värmländsk ungomsledare. Det blev Sunne GK's inpirerande ungdomsledare, Mats Nilsson, som fick motta stipendiet på 2.500 kr.

Stipendieutdelningen skedde i Karlstads Golfklubbs träningshall där fyra glada stipendiater överraskades av Christian och delar av CNGG styrelse.

CNGG motivering:

Jill Rhodiner.

Jill tillbringar i stort sett all ledig tid för att ta sig till
golfbana eller träningshall.
Talang och stor träningsdos har resulterat i att hon utvecklat sitt
spel och sänkt sitt handicap mycket.

Med hennes brinnande intresse för spelet bedöms hon ha fortsatt
god utvecklingpotential.

Anton Ericsson:

Anton har under 2013 etablerat sig på elitnivån och
har haft ett par fina topplaceringar på riks, satt ett banrekord
samt ett fint jsm match. Anton är i nuläget rankad bland
de 75 bästa juniorerna i landet.
Anton bedöms ha goda förutsättningar att ta steget in i
den absoluta toppen

Zandra Nilsson:

Under 2013 hade Zandra framgångar både inom
longdriving och golf. Med bl.a. en vinst på Skandia regional
som merit startar hon 2014 på riksnivån.

En driven, hårt tränande och motiverad tjej, som bedöms ha en
ljus framtid inom golfen.

Mats Nilsson:

Mats engagerade ledarskap I Sunne GK
juniorverksamhet har inspirerat ungdomar att börja spela golf
och utveckla sina talanger. Med hårt arbete och begränsade resurser
har han skapat en undomsverksamhet som får fram spelare på
löpande band och som håller hög nivå.

Vi gratulerar stipendiaterna.

Från vänster, Anton, Zandra, Christian, Jill och Mats (Foto Bo Dahlgren)

2013 års stipendiater . Foto Bo Dahlgren

07/01/2013 - Kommentarer inaktiverade för Lektioner

Lektioner

Det blir en liten smygstart innan jag kliver på jobbet ute på Karlstad GK i april. Onsdagar och torsdagar huvudsakligen mellan klockan 9-16 (lunch 12-13), med start den 16/1, kommer jag finnas tillgänglig för lektioner i klubbens inomhushall på Lamberget, Sågverksgatan 49.

Sving/fulla slag, ner till puttning finns att boka som lektion. Filmmöjlighet och trackman kommer finnas tillgängligt.

25 minuter kommer kosta 250 kr och 50 minuter 450 kr. Valet är fritt, men jag ser gärna att det bokas 50 minuter gång 1, då vi får möjlighet till ett litet samtal innan träningen.

Endast kontant betalning kommer gälla, då utrustning saknas för kort. Kvitto fås givetvis.

Bokning sker till mig direkt på mobilnr. 070 - 531 43 92. Bekräftning krävs för att tiden ska gälla vid ev. sms bokning.

Hoppas vi syns snart!

28/12/2012 - Kommentarer inaktiverade för CN Golf Group

CN Golf Group

Svensk golf som folkrörelse står och faller med att få ungdomar intresserade av golf. Ett problem som de flesta golfklubbar nu brottas med.

Christian N Crew som nu har upphört hade i sitt styrdokument att förutom att stödja Christians golfsatsning och heja fram honom på tourerna också att ".... skapa ett ökat intresse för golf i allmänhet och i Värmland i synnerhet genom Christian Nilssons goda förebild för ungdomar och golfare." Detta resulterade bland annat i juniorstipendiet CN Golf Award. Christian och Crewn's ledningsgrupp brinner för att fortsätta att stödja unga talangers utveckling och att även utveckla verksamheten till att stödja alla övriga åtgärder som bedöms öka ungdomars intresse för golf i allmänhet och i Värmland i synnerhet. D.v.s. alla ungdomar oavsett ålder, kön och kunskap samt därutöver Golfklubbarnas ungdomsledare.

Vi vet att många av Crewn's medlemmar delar vår syn på detta viktiga område. Vi har därför bildat en intressegrupp CN Golf Group (CNGG) som har detta som huvudsyfte. Gruppen kommer att vara öppen för alla inklusive företag och organisationer. I ledningsgruppen ingår förutom Christian och tidigare ledningspersonal, Michael Sahlin, Värmlands golfförbunds ansvarig för juniorfrågor, för ökat samarbete och samordnade insatser med VGF inom området. Då nedgången av juniorer är särskilt märkbar på tjejsidan kommer ledningsruppen också att förstärkas med någon ung driven golftjej. Allt arbete kommer att vara ideellt och allt överskott från medlemskap och bidrag kommer att gå till huvudsyftet att öka ungdomars intresse för golf i allmänhet och i Värmland i synnerhet.

Än så länge har vi inte i styrdokumentet bundit upp CNGG för vissa aktiviteter. Vi vill uppmuntra alla goda idéer, ledarinsatser och klubbinitiativ inom ungdomsgolfen.

Efter hand kommer denna hemsida att anpassas för CNGG verksamhet och Christian Nilssons nya arbete som golftränare på Karlstad GK.

27/12/2012 - Kommentarer inaktiverade för Filippa och Tobias ”CN Golf Award”- stipendiater 2012

Filippa och Tobias ”CN Golf Award”- stipendiater 2012

Christian och Christian N Crew ledningsgrupp träffades strax före jul och beslutade vilka som skulle få årets CN Golf Award stipendium. Valet blev Filippa Möörk och Tobias Edén båda från Karlstad GK.
Filippa har trots sin ungdom explosionsartat utvecklat sin golftalang. Ödmjukt, positivt och snabbt har hon skaffat sig meriter inom såväl nationella tävlingar som tävlingar med internationell konkurrens. Tobias har med träning och målmedvetenhet framgångsrikt utvecklat sin golftalang till att bli en av landets bästa juniorer. Båda var med när Karlstad GK vann JSM för lag i år. Vi hoppas och tror att stipendiet på 10.000 kr var skall bidra till den slutliga skjutsen inför nästa steg i karriären för båda två.

Vi gratulerar Filippa och Tobias och önskar lycka till.

2012 års stipendiater Filippa och Tobias
(foto: Bo Dahlgren)

Stort och varmt tack till alla Christian N Crew medlemmar som genom medlemsavgiften och extra bidrag sett till att stipendiet kunnat bli verklighet.

Detta var Christian N Crew sista stora åtagande. Det har varit tre intensiva och roliga år att bygga upp och jobba med supporterklubben men när nu Christian slutar med proffslivet på Europatouren har ledningsgruppen beslutat att Christian N Crew upphör i sin nuvarande form.

Ett varmt tack till alla Christian Crew-medlemmar för allt engagemang och allt stöd åren.

05/12/2012 - 7 comments

tränare

Då var det spikat. I april blir det start som tränare på Karlstad GK. Något som jag verkligen ser fram emot. Det ska bli kul att jobba in sig i gänget på klubben och förhoppningsvis hjälpa medlemmarna framåt i sin golf. Två perfekta mentorer i Stefan och Fredrik med sina erfarenheter, då kanske det blir ordning på mig som tränare också.

Lite att stå i året ut och en dag i veckan hemma med barnen. Men, från januari är det dags att hitta något att göra, fram till tränarstarten. Det ska väl lösa sig, men förslag är välkomna.

19/11/2012 - 8 comments

Out of bounds

Hej allihop! Nu är säsongen slut. Det blev en 149:e plats totalt på listan, samma placering som 2007 och en sämre än 2008. En besvikelse och ett resultat av ett jobbigt år på banorna. Dock har jag ranking kvar på touren, om än en låg sådan.

Har alltid tagit ett år i taget och fortsatt så länge det funkat, varit kul och jag känt utveckling. Det har alltid varit en rejäl uppoffring som krävts och det har det varit värt. Jag har uppnått nästan alla mina mål, haft många ögonblick jag för alltid kommer minnas och är över lag nöjd med ET karriären.

Men, nu känner jag inte suget till detta liv längre. Jag är intresserad av något nytt och att sätta upp nya mål. Dessutom, som viktigaste anledning, vill jag vara mer med familjen och vara där, när barnen växer upp. Så, 2012 blev min sista säsong. Nu tar jag ett break, men vill inte säga att jag slutar, golf kan man spela länge och jag vet ju inte om suget och tillfället att prova igen kommer åter.

Vill givetvis säga tack till er som följt mig och hejat på i alla lägen. Det har betytt mycket!

Hemsidan kommer väl leva kvar och har ni frågor, svarar jag gärna på dem. Vi syns någonstans!

15/11/2012 - 2 comments

varierande

Började bra idag. Ett under efter 4 hål. Sen kom en hookad trä 4, out och trippel. Birdie igen på mitt sjunde hål.

Hookat utslag på 18 ledde till bogey, sen bra birdiechanser på hål 1, 2 och 3. Missade greener på hål 4 och 5, bogey-bogey. Ett fairwaybunkerslag rasslade i grenar vid green på hål 7 och bollen styrdes ut bland träden. Fick spela i sidled och sen chippa in och tvåputta, dubbel.

Bra in och birdie på mitt sista hål. Bara att köra i morgon, känns helt ok och puttning vasst. Jag ska kämpa vidare.

14/11/2012 - Kommentarer inaktiverade för Leaderboard UBS Hong Kong Open 2012-11-15–18

Leaderboard UBS Hong Kong Open 2012-11-15–18

UBS Hong Kong Open spelas på Hong Kong GC och är en liten tävling på Europatouren med drygt 13 miljoner kronor i prispengar. Segraren får ca 2,2 miljoner och 3:an drygt 800 tusen kr. En klarad cut är värd ca 25 tusen kr. Christian är nu på 148:e plats på Race till Dubai. Christian behöver bli topp 2 (kanske topp 3) för att klara kortet med full behörighet nästa år. Tufft men inte omöjligt.

Christian startar på hål 11 kl 04.50 (kl 11.50 lokal tid) tillsammans med Antonio Lascuna Filipinerna och Ignacio Garrido Spanien. På fredag startar dom från hål kl 00.00 (kl 07.00 lokal tid).

Nu behöver Christian all stöd vi kan ge. Vi håller både tummar och tår.

Här kan Du följa hur det går för Christian i Leaderboard UBS Hong Kong Open. Leaderboard UBS Hong Kong Open