28/12/2012 - Kommentarer inaktiverade för CN Golf Group

CN Golf Group

Svensk golf som folkrörelse står och faller med att få ungdomar intresserade av golf. Ett problem som de flesta golfklubbar nu brottas med.

Christian N Crew som nu har upphört hade i sitt styrdokument att förutom att stödja Christians golfsatsning och heja fram honom på tourerna också att ".... skapa ett ökat intresse för golf i allmänhet och i Värmland i synnerhet genom Christian Nilssons goda förebild för ungdomar och golfare." Detta resulterade bland annat i juniorstipendiet CN Golf Award. Christian och Crewn's ledningsgrupp brinner för att fortsätta att stödja unga talangers utveckling och att även utveckla verksamheten till att stödja alla övriga åtgärder som bedöms öka ungdomars intresse för golf i allmänhet och i Värmland i synnerhet. D.v.s. alla ungdomar oavsett ålder, kön och kunskap samt därutöver Golfklubbarnas ungdomsledare.

Vi vet att många av Crewn's medlemmar delar vår syn på detta viktiga område. Vi har därför bildat en intressegrupp CN Golf Group (CNGG) som har detta som huvudsyfte. Gruppen kommer att vara öppen för alla inklusive företag och organisationer. I ledningsgruppen ingår förutom Christian och tidigare ledningspersonal, Michael Sahlin, Värmlands golfförbunds ansvarig för juniorfrågor, för ökat samarbete och samordnade insatser med VGF inom området. Då nedgången av juniorer är särskilt märkbar på tjejsidan kommer ledningsruppen också att förstärkas med någon ung driven golftjej. Allt arbete kommer att vara ideellt och allt överskott från medlemskap och bidrag kommer att gå till huvudsyftet att öka ungdomars intresse för golf i allmänhet och i Värmland i synnerhet.

Än så länge har vi inte i styrdokumentet bundit upp CNGG för vissa aktiviteter. Vi vill uppmuntra alla goda idéer, ledarinsatser och klubbinitiativ inom ungdomsgolfen.

Efter hand kommer denna hemsida att anpassas för CNGG verksamhet och Christian Nilssons nya arbete som golftränare på Karlstad GK.

Published by: tommy in Nyheter

Comments are closed.