21/01/2012 - 1 comment.

Nytt år, ny säsong

Längsta säsongen för min del avslutades vid lucia, 2011. I år går finalen tidigare, i november och hela säsongen är lagd på samma kalenderår. Ordning och reda i europatourens upplägg från och med 2012.

Blandade känslor och tankar efter dubaifinalen. Skönt att komma hem förstås, kul med bästa året hittills, men lite surt med avslutningen. Kunde inte släppa golftankarna på ett tag hemma, trots någon veckas break. Var sugen på att ta revansch.

Tack vare det märkliga vintervädret har jag haft möjlighet att träna ute, på karlstadrangen. Har väl både känts bra och sett bra ut i kameran och det hela har väl legat på en underhållningsnivå, med viss teknikfokus på detaljer. Skönt även att under breaket kunnat se och hålla kontakten till bollflykten. Kan kännas lite ovant att komma ut annars från inomhusträningen.

Helt ny utrustning i bagen. Ny driver och trä 4, Callaway x black, samma modell av järn som tidigare, men med nya skaft. Dessa ska ge lite mer höjd och spin. Även på wedgfronten samma modell, fast nya då. Största förändringen har dock skett på puttersidan. En magputter har tagit plats i väskan. Ola Larsson, klev in på ett oerhört tacksamt sätt, och byggde mig en puttmatta med hål. Den lades i garaget och där har jag stått med min magputter på sistone. Den kommer få chansen nu och har gett fördelar, både tekniskt och själva rullen.

Nu är vi i Dubai. Tobias (caddie), Eliasson och jag. Idag har vi gjort första träningsdagen här och imorgon blir det repris. Några svenskar ytterligare är på plats, då förbundet ordnat ett litet miniläger. Måndag tar vi taxi till Abu Dhabi och förbereder oss för starten. För att vara första dagen på gräs, på en dryg månad, var det positiva besked. Kändes inte alls ovant, snarare bra. I morgon ska vi spela 9 hål, det kan bli en bra avstämmare.

Published by: Christian in Nyheter

Comments

Jon
23/01/2012 at 21:33

Magputter alltså. Blir det den redan på torsdag?

Comments are closed.