29/12/2011 - Kommentarer inaktiverade för Jenny Haglund Karlstads GK och Oscar Hertzberg Sunne GK ”CN Golf Award”-stipendiater.

Jenny Haglund Karlstads GK och Oscar Hertzberg Sunne GK ”CN Golf Award”-stipendiater.

Under torsdagen den 29 december delade Christian Nilsson och och represententer för Christian N Crew ut Christian Nilssons golfstipendium "Christian Nilsson Golf Award". Stipendiet som i år blev på tjugo tusen kronor delas mellan Jenny Haglund Karlstad GK och Oscar Hertzberg Sunne GK.

Det var en glad Oscar Hertzberg som överraskades tidigt i hemmet på torsdag morgon med en check på 10.000 kronor, diplom och blommor. Oscar hade invaggats, av sin pappa, att han skulle till tandläkaren för kontroll för att säkerställa att han var hemma vid överraskningen. Gissa om han blev glad att tandläkaren var förklädd till Christian Nilsson.

Oscar hyllades av bland annat ordförande Christian N Crew, Tommy Eklöf, som läste upp motiveringen på det diplom, som tillsammans med check ock blommor överlämnades av Christian Nilsson. Motiveringen löd:

"Oscar Hertzberg är med sin inställning och trevliga sätt ett föredöme för andra juniorer. Redan nu en duktig golfare och talangmässigt en oslipad diamant som med rätt coachning och utveckling kommer att glänsa om några år på golfens världstourer."

Jenny överraskades i samband med att Karlstads juniorlag träffades på en pizzeria för att fira juniorSM-segern. En bit in i pizzan överraskades hon av ett gäng "gultröjor" från Christian N Crew. Stipendiejuryns motivering för Jenny löd:

" Jenny Haglund är med sin golftalang, tävlingsinstinkt och psykiska styrka flygfärdig för nästa steg i karriären. Vi hoppas stipendiet kan ge några extra fjädrar i vingarna och inte bara i kepsen."

En jätteglad Jenny förklarade att pengarna kommer väl till pass för att hon nyss har fått reda på att hon blivit antagen till golflaget i Collegeskolan i Dallas till hösten 2012.

Vi har fantastiskt duktiga juniorer i Värmland så stipendiejuryns arbete har inte varit lätt konstaterade Christian Nilsson. Vi hoppas dock att de som blev utan nu ser det som en extra sporre att vara ett steg närmare stipendiet nästa år.

De lyckliga stipendiaterna får förutom pengar och äran gå 18 hål tillsammans med Christian Nilsson under våren 2012 som sannolikt blir lärorikt och mycket uppskattat.

Stort och varmt grattis till Jenny och Oscar. Vi återkommer med bilder från överlämnandet och även en redovisning av golfklubbarnas nominering av kandidater lite längre fram.

Published by: tommy in Nyheter

Comments are closed.