Marginaler

I sport och i stora mängder i golf, handlar det om marginaler. På Valderama, med de flesta pinnarna placerade på små platåer och i kraftig vind, krävs det att de är på din sida.

Har regnat en hel del här, fairway är mjuk, vilket gör det lättare, men greenerna är även de väldigt mjuka och här blir det svårt med spinkontrollen, då ytorna är så små.

Höll ihop det bra första 9 och sänkte en bra putt på just nian för birdie. Par ut. Birdie på elvan efter pitch upp till metern. Fick en flyer på inspelet på 14, över green i ruff och nedförsläge. Slog en bra lobb och fick kvar bollen på green, bogey. Kämpade i två bra par 15 och 16. På 17 hade jag 75 meter till pinnen, rakt in i vinden, flaggan längst bak till höger på en platå. Förhoppningen var att landa en lös wedge lite förbi pinnen och få så lite spin det gick. Landade tyvärr pin high och spann nästan av green i vatten, treputt, bogey. På 18 - järn 9 från fairway, fastnar i vinden, landar precis kort green och rullar tillbaka 20 meter, bogey.

Sur avslutning då slagen nästan var riktigt bra, men bara att mata vidare. Bogeys kommer alla göra här, bara att attackera vidare och hoppas man kommer åt.

Körde nya bollen idag, bra val. Femdelsboll, som går längre med drive, flyger mer konstant med järn och beter sig ungefär likadant runt green som min gamla.

"Lottningen" kan man fundera över. Själv har jag hamnat i den sydamerikanska urnan verkar det som. Vet inte hur de gör när bollar sätts ihop och man kan ju undra över oddsen när det blir så här. Kan tänka mig att de har olika kategorier, där det lottas i, eller nåt. Spelar ingen större roll alls, dessutom trivdes jag i bollen idag, men bryr mig inte så mycket i övrigt. Vi sköter vårt.

Väldigt sen start i morgon. Putträning innan lunch, sen uppvärmning och ut mot bra prestation.
0.0/60personer
Betyg statistik:
BetygProcentAntal
60%0
50%0
40%0
30%0
20%0
10%0
Klicka och dela med dig!Klicka och dela med dig!