13/09/2010 - 4 comments

Underbart är kort

Hemma igen vid måndag lunch hos familjen, med säkrat kort för nästa år. Underbart.

Tack till alla som följt mig under veckan, visat stöd och gratulerat! Underbart.

Det hela började inte så underbart dock. Lite spänd igen, men inte lika mycket som på lördagen. Första driven lååångt vänster. Fick till slut fri dropp bland sand och ljung, för ett kameratorn i linjen. Fick inte så mycket bättre läge då bollen borrade ned sig i sanden vid droppen. Topp fram 100 meter under ett träd. Hackade ut tredje. 75 meter kvar från ruff. Kändes lite så där just då. Wedge upp till 5 meter och i med bogeyn. Väldigt viktigt.

Spred drivarna en del under dagen. Missade vänster ofta, även med järnen. Förmodligen lite spänd och därför lite för mycket handrelease i svingen. Slog däremot järntvåan en del och den gick bra från tee.

Var två över efter 6 hål och birdien på sjuan var skön. Bra wedge till 3 meter. Räddade bra par 10 och 11, via bra chippar och mitt hål, tolvan, bjöd på enkel birdie.

Rakt in i vinden på 14 och drive valdes. Återigen pulldraw och hamnade på sand bakom trädridå. Valde wedge för att slå över och visste att den inte skulle nå hela vägen. Greenträff och bra tvåputt.

Pull igen på 15, med järn 5 och bollen stannade med bra läge i ruffen pin high. Låg nedanför green och hade en kant att lobba över. Slog en kanonchip, som rullade allt närmare och i! Publiken som stod nära bakom blev toknöjd och en high five delades ut i ren upphetsning.

Bogey 16 efter bunkerbesök vid green. Såg sen leaderboarden. Zanotti, som jag spelade med och 5-6 andra var delade tvåor på -9. Tight.

Slog en kanonwedge på 17, som carrade en knapp meter från hål. Tyvärr spann den tillbaka, precis av green. Tam första putt - par.

När vi gick mot artonde tee, såg jag igen leaderboarden. Birdie sista och jag blir tvåa/delad tvåa/trea, beroende på vad zanotti gör. Det skulle innebära säkrat kort. Par alternativt bogey och något helt annat.

Hål 18 spelades in i vinden och en fade krävs från tee. Fade hade jag inte slagit på hela dagen, men nu gällde det att plocka fram en. Pulsen skyhög och spänningen gick upp. Var uppumpad och fick jobba med att hantera situationen. Slog dagens bästa drive, med fade, längs högerkanten. Stod med 166 meter kvar, motvind. Vänster om flagg - död. Måttet var perfekt för järn 7. Kände dock i det läget att jag kunde slå en nia till pinnen, men vi kom överens om en sjua. Träffade den lite dåligt, fast den drawade svagt mot mitten av green. Kort - 15 meter om pinnen. Lurig linje. Dubbelbreak, uppför först, nedför på slutet. Tvåputt och kort säkrat, det visste jag. Slår långputten lite för hårt och den rinner förbi två meter. Zanotti puttar fram sin, dryga metern kort. Kaymer, dominerade igen och puttade upp sin till död. Min tur. Förutsättningarna klara. Skakade lite i kroppen och jag fick snacka lite med mig själv. Gör din vanliga rutin, slå en bra putt på linjen och hoppas. Dubbelbreak igen. Höger i början, vänster på slutet, trodde jag. Mitt på då. Bra stroke, bra träff, bra rull och mitt i hål. En av de skönaste golfstunderna för mig någonsin, infann sig. Förmodligen min bästa putt i mitt liv. Att Zanotti sen sänkte sin också, brydde jag mig inte om. Jag hade gjort mitt.

Hade lite hugg på Kaymer efter femtonde. Efter hål 16, då han tog två slag på mig, var det andraplatsen som gällde.

Känns oerhört skönt att ha vänt trenden och gjort något riktigt bra. Att gå med Kaymer två dagar i sista bollarna och vara med och fightas var tufft. Men, jag är väldigt nöjd med hur jag hanterade det. Speciellt sista dagen, då spelet inte satt kanon.

Kaymer är för övrigt riktigt stabil. Missar aldrig och kunde gått mer under par med lite flyt. Imponerande.

Blev foton, autografer, intervjuer osv. efteråt. Dessutom en prisutdelning, sittande i en go, vit skinnsoffa. Stor publik dessutom, måste varit många tusen.

Spelprogrammet står fast. Härnäst Frankrike, nästa vecka. Nu siktar vi högre upp och hoppas på fler bra veckor, innan året är slut. Samma träning och jobb.

Published by: Christian in Nyheter

Comments

Elisabeth
13/09/2010 at 21:58

Mycket trevlig läsning. Starkt, strålande, suveränt, smart spel under sådan press Christian! Och din utdelning av en high five var ett härligt inslag.

Comments are closed.

Tommy
13/09/2010 at 20:54

Jons och min kommentar korsade i etern men vi gjorde tydligen exakt samma bedömning 🙂

Comments are closed.

Tommy
13/09/2010 at 20:53

Fantastiskt att få läsa hur du upplevde det ”inifrån” . Eftersom vi klättrade på väggarna av spänning måste du varit ett totalt gelepaket. Otrolig prestation att slå rondens bästa drive på 18:e och att sedan sätta den svåra, ytterst värdefulla bidieputten. Urstarkt. Njut nu – det är du värd.

Comments are closed.

Jon
13/09/2010 at 20:45

Gött berättat Nilsson. Gött också med mer och mer erfarenhet av ledarboll. Riktigt starkt att ta dig samman och slå kanonslag från tee på 18 och sista putten.

Comments are closed.